DIGITALE EN DIDACTISCHE ONDERSTEUNING

Voor de leerkracht is er per jaar een digitaal leerkrachtpakket dat toegang geeft tot het bordboek, de didactische website en Parcours digital.

Didactische website

  • Digitale handleiding met visietekst, uitgebreide lesfiches ...

  • Evaluatie-, herhalings- en uitbreidingsmateriaal mét correctiesleutel

  • Les signes phonétiques et phonologiques 

  • Woordenlijsten met woordverklaringen op het niveau van de leerlingen

  • De oplossingen van de oefeningen in het leerwerkboek

  • Transcripties van de audiofragmenten

 

Bordboek en e-boek

Een digitale versie van het leerwerkboek met tal van mogelijkheden. Met een paswoord kan je je leerlingen (eventueel gefaseerd) toegang geven tot de oplossingen.

Het bordboek en e-boek bevatten ook tal van geïntegreerde audio- en videofragmenten.

De videofragmenten zijn afkomstig van de internationale Franstalige televisiezender TV5Monde. Ze leggen de nadruk op actieve dialoog en interculturaliteit.
Franse ondertitels zorgen voor de nodige ondersteuning. Bekijk een filmpje

De unieke activatiecode in elk leerwerkboek geeft de leerlingen toegang tot hun e-boek. Daarin kunnen ze gemakkelijk de oefeningen, die ze in de klas al maakten, opnieuw maken als voorbereiding op een toets.

Parcours digital

Een gloednieuw digitaal oefenplatform met meer dan 120 interactieve oefeningen voor woordenschat, grammatica, communicatie en fonetiek. 

 

Parcours digital is multi-inzetbaar en stimuleert zelfstandig werken: je laat de leerlingen thuis oefeningen maken als huiswerk of biedt hen extra oefenkansen in de klas. Alle oefeningen sluiten aan bij de leerstof in het leerwerkboek. De opbouw ervan ligt ook in dezelfde lijn.


Na het maken van de oefeningen krijgen ze de correcte oplossingen en bijhorende feedback te zien. Dat maakt Parcours digital ideaal voor differentiatie, remediëring, verrijking én evaluatie.

 

In de gebruiksvriendelijke leerkrachtenomgeving creëer je zelf een of meerdere virtuele klassen. Je communiceert er via onlineberichten met je leerlingen en volgt hun resultaten moeiteloos op. In het leerwerkboek verwijst een duidelijk pictogram naar de relevante oefeningen op Parcours digital.

Schermafbeelding 2019-03-19 om 12.17.43.
Schermafbeelding 2019-03-19 om 12.17.37.